Lokale vindbaarheid verbeteren door lokale SEO

Veel ondernemers weten wat SEO is, maar niet wat lokale SEO is. Zonde, want zo laat je veel kansen liggen.

Maar liefst 46% van alle zoekopdrachten in Google zijn lokale zoekopdrachten. Bovendien bezoeken 4 van de 5 mensen die mobiel naar een lokale dienst zoeken het desbetreffende bedrijf binnen een dag. Tel daarbij op dat meer dan de helft van alle lokale bedrijven nog geen Google My Business heeft ingericht en je kunt een ding concluderen: door een investering in lokale SEO kun je snel stijgen in rankings van Google. 

Als lokale SEO specialist leggen wij je uit wat lokale SEO nu precies is en hoe het jouw website en/of website een boost kan geven.

5+

Jaar ervaring

20+

Tevreden klanten

100%

Resultaatgericht

Wat is lokale SEO?

Lokale SEO is een geweldige manier om via organische zoekresultaten meer bezoekers in je lokale winkel of bedrijf te krijgen die in jouw eigen geografische omgeving actief zijn. 

Bij SEO lokaal staan het optimaliseren van de website voor meer bezoekers, leads en naamsbekendheid vanuit lokale, geografische zoekopdrachten centraal. Hierbij wordt de focus gelegd op potentiële klanten die zich in hetzelfde geografische gebied bevinden als waarin jouw bedrijf gevestigd is. Je wilt potentiële klanten naar jouw website of bedrijf trekken die lokaal wonen of werken. Voor deze mensen is het immers het meest eenvoudig om jouw locatie te bezoeken. 

Kortom, lokale SEO marketing kan beschouwd worden als een van de belangrijkste manieren van zoekmachine optimalisatie en dat heeft verschillende redenen.

Zoekmachine algoritmen

Google en andere grote zoekmachines hechten veel waarde aan lokale SEO. Het verstrekken van relevante informatie voor de zoekopdracht speelt hierin een grote rol. Stel iemand staat met pech langs de weg, wat is dan relevanter dan de contactgegevens van een garage in Roermond?

Mobiele voice opdrachten

tegenwoordig wordt meer dan de helft van alle zoekopdrachten via voice search uitgevoerd en dit zal waarschijnlijk alleen maar meer worden. Deze voice search opdrachten doet men met de mobiele telefoon en een groot deel daarvan zijn gericht op geografische content. Dit zijn mensen die onderweg zijn naar bijvoorbeeld een garage, bakker, apotheek of restaurant.

Relevante bezoekers

Focus jij je op lokale SEO, dan zul je meer bezoekers aantrekken die al op zoek zijn naar jouw bedrijf. Een verschil met organische zoekopdrachten is dat organische zoekopdrachten veel meer informatie bevatten, terwijl op geografische zoekopdrachten vaak een actie volgt. Iemand zoekt naar een bloemist in Roermond. Sta jij dan bovenaan de zoekresultaten, dan heb je die klant zo goed als binnen.

Geef jouw website een boost met lokale SEO

Het grootste voordeel van lokale SEO marketing is dat je potentiële bezoekers benadert op het moment wanneer ze jou nodig hebben. Dat boeketje bloemen halen bij de bloemist, autopech verhelpen bij de garage en dat horloge kopen bij de juwelier: SEO lokaal regelt dat bezoekersstromen op het juiste moment ontstaan.

Meer conversie

Lokale SEO verhoogt het aantal conversies. Dit komt omdat het zorgt voor een weergave binnen de eerste pagina van zoekmachines. Deze strategie geven je de kans om leads te transformeren tot potentiële kopers. 

Lokaal hoger in Google op belangrijke zoekwoorden

Locatie gebonden zoekwoorden worden in als eerste getoond, boven de reguliere zoekresultaten. Ben je een autogarage, richt je niet op bijvoorbeeld het zoekwoord auto kopen, maar op auto kopen Roermond. Hiermee richt jij je op de lokale bezoeker. Je concurreert in zoekmachines dan enkel met bedrijven die een pagina hebben geschreven op specifiek deze zoekterm, wat er veel minder zullen zijn dan de algemeen term.   

Meer lokale naamsbekendheid

Met lokale SEO marketing vergroot je de online naamsbekendheid in de omgeving waar jouw bedrijf is gevestigd. Zichtbaar zijn voor potentiële bezoekers uit de omgeving die interesse hebben in jouw product, dienst of service is het grootste focuspunt van lokale SEO. Lokale vindbaarheid dus. 

Het uitbesteden van lokale SEO kan dus veel voordelen hebben voor de positie in zoekmachines. Met het SEO pakket van SEO Maatje werk je op maandelijkse basis aan het verbeteren van jouw Google posities. 

Hoe verbetert je SEO maatje je lokale SEO?

Natuurlijk wil je als ondernemer succes behalen. Dat geldt ook voor lokale SEO en vindbaarheid. SEO Maatje weet alle ins- en outs van lokale SEO marketing en kan deze perfect voor je toepassen. Wij verbeteren de lokale SEO door de 3 kernwaarden te optimaliseren, te weten: 

 • Betrokkenheid: dit is de mate waarin jouw potentiële bezoekers betrokken zijn bij jouw bedrijf.
 • Prominentie: de mening van de consument over jouw diensten, services en producten.
 • Relevantie: de mate waarin jouw diensten, services en producten aansluiten bij de zoekopdracht.

SEO Maatje neemt lokale SEO marketing met plezier van je over. Wij kiezen bewust voor ijzersterke linkbuilding, uitmuntende techniek en long-form content tot 1250 woorden, omdat dit door zoekmachines goed wordt geïndexeerd.  

 • We geven je graag een aantal lokale seo tips. 
 • Optimaliseer Google Mijn Bedrijf
 • Maak gebruik van structured data
 • Creëer relevante lokale content
 • Zorg voor goede lokale backlinks
 • Zorg voor goede techniek
 • Speel in op voice search
 • Blijf structureel bezig met je lokale SEO-activiteiten 

Het uitbesteden van lokale SEO aan je SEO maatje?

Als ondernemer heb je zoveel te doen en houd je het liefst alle touwtjes in eigen handen. Lokale seo marketing kost tijd en energie. Niks aan lokale seo doen kost je klanten. Content uitbesteden, vindbaarheid van je website verbeteren, geen idee hoe seo werkt of waarom je het nodig hebt?

Slimme ondernemers besteden lokale SEO uit, zodat ze zich volledig kunnen focussen op het succes van de onderneming vanuit hun eigen kracht. Wij zorgen voor de rest: dat je hoog in Google verschijnt en blijft.

Bij ons heb je altijd persoonlijk contact met je eigen SEO maatje. Kun je rekenen op lokale SEO die scoort in Google. Ontvang je maandelijkse rapportages, zodat je weet wat er speelt. En krijg je altijd inzicht in de resultaten dankzij een realtime dashboard. 

We denken graag met je mee en richten het SEO abonnement op basis van maatwerk in, zodat we zeker weten dat we het doel bereiken: relevante SEO activiteiten die jouw website naar een hoger plek tillen in zoekmachines. 

Veelgestelde vragen over lokale SEO

Wat is lokale SEO?

Lokale SEO is een geweldige manier om via organische zoekresultaten meer bezoekers in je lokale winkel of bedrijf te krijgen die in jouw eigen geografische omgeving actief zijn.

Bij lokale SEO staan het optimaliseren van de website voor meer bezoekers, leads en naamsbekendheid vanuit lokale, geografische zoekopdrachten centraal.

Hoe werkt lokale SEO?

Het Google algoritme bepaalt jouw posities van locaties in Google Search en Google Maps aan de hand van drie factoren, te weten: betrokkenheid, prominentie en relevantie.

Wat is Google Mijn Bedrijf?

Google Mijn Bedrijf is een tool waarmee je een bedrijfsvermelding binnen Google Maps en Google zoeken kunt beheren. Deze vermelding is zichtbaar bij lokale zoekopdrachten, zoekopdrachten gericht op de bedrijfsnaam of zoektermen die aansluiten op de aan het bedrijf toegekende categorieën.