Een SEO audit op professioneel niveau door jouw SEO Maatje

65% van de zoekmachine gebruikers klikt op een organisch zoekresultaat en 76% van de online omzet komt uit zoekmachines. Het SEO proof maken van je website is essentieel als je hoog wilt ranken op bepaalde zoekwoorden in Google en bewijzen het belang van je website om mogelijke SEO-fouten te vinden en problemen op te lossen.

Wil je meer bezoekers op je website? Scoort je website niet goed genoeg in de resultaten van zoekmachines? Converteren je bezoekers niet tot klanten? Via een uitgebreide SEO audit analyseren we waar de knelpunten in je website of webshop zitten die het halen van kwalitatieve bezoekers uit zoekmachines in de weg staan.

5+

Jaar ervaring

20+

Tevreden klanten

100%

Resultaatgericht

Wat is een SEO Audit?

Een SEO audit is een onderzoek naar prestaties van een website op het gebied van SEO om het huidige niveau van zoekmachineoptimalisatie en technische optimalisatie te beoordelen. Het algoritme van Google indexeert jouw website op meer dan 200 pijlers, waarvan we de belangrijkste vier graag op een rijtje zetten.

Zoekmachines gebruiken alle pijlers om te bepalen welke website het meest relevant is om bovenaan de zoekresultaten of de SERP (Search Engine Result Page) te komen bij een opgegeven zoekopdracht. Een SEO audit bevat dus veel meer data dan een beperkte SEO-scan, die alleen inzichten geeft in de technische kant van jouw website.

Sitestructuur

De sitestructuur toont Google welke pagina’s van je website het belangrijkst zijn. Bovendien zorgt een goede sitestructuur ervoor dat zoekmachines je website kunnen vinden, crawlen, interpreteren en waarderen.

SEO-geoptimaliseerde content

Content is de zuurstof voor je website. Voor zoekmachines en gebruikers is het essentieel dat je website een goede contentstructuur inclusief SEO-geoptimaliseerde content bevat.

Technische SEO

De technische opbouw van je website is eveneens van invloed op SEO. Technische SEO zorgt ervoor dat de website voldoet aan de technische vereisten van zoekmachines, met als doel het behalen van betere posities in de organische zoekresultaten.

Backlinkprofiel

Zoekmachines hechten veel waarde aan de betrouwbaarheid van een website. Door het opbouwen van een kwalitatief backlinkprofiel, ook wel linkbuilding genoemd, zien zoekmachine crawlers jouw website als een betrouwbare bron.

Waarom een SEO audit noodzakelijk is voor een website

Elke ondernemer met een website weet dat de concurrentie online steeds groter wordt. Bovendien blijven de ontwikkelingen binnen de SEO industrie zich in rap tempo opvolgen. Daarmee wordt de keuze voor Google steeds groter voor het selecteren van websites die het bovenaan kan tonen. Website worden steeds professioneler opgebouwd en de nieuwste SEO regels steeds sneller geïmplementeerd. Wanneer je jouw website niet (SEO) optimaliseert zijn de concurrenten je te slim af. Dit maakt een SEO audit onmisbaar.

Een SEO audit is een soort APK voor jouw website. Je weet exact welke onderdelen nog niet helemaal optimaal werken. Een SEO audit maakt SEO-prioriteiten inzichtelijk. Zo weet je precies welk punt je het eerste moet aanpakken en wat je iets langer kunt uitstellen. Met een SEO audit wordt een goed opgebouwd plan op maat opgesteld voor de optimalisatie van jouw website.

De SEO audit tools die je SEO Maatje gebruikt:

Tegenwoordig zijn er honderden SEO-tools op de markt die je kunt gebruiken voor het uitvoeren van een SEO audit voor analyze websites. We zetten de belangrijkste  tools die SEO Maatje gebruikt op een rijtje.

Screaming frog

Screaming frog is een analyseprogramma dat jouw website scant op voor SEO belangrijke punten. Er is een gratis versie, met beperkte mogelijkheden, en een betaalde versie waarmee je alle functionaliteiten kunt gebruiken.

SiteGuru

SiteGuru is een veelgebruikte SEO tool die de prestaties van je website meet en vertelt hoe je meer verkeer krijgt. De tool is eenvoudig in gebruik, ook voor starters. SiteGuru gebruik je de eerste 14 dagen gratis, daarna betaal je vanaf 29 dollar per maand. 

Ahrefs

Met Ahrefs verkrijg je informatie over verschillende SEO algoritmen. Je krijgt inzicht in backlinks en het helpt je om de SEO strategie te verbeteren, waardoor jij jouw website beter vindbaar kunt maken. Je kunt Ahrefs een week gratis uitproberen, daarna betaal je vanaf 99 dollar per maand.

SEO PowerSuite

SEO PowerSuite is een populaire SEO tool die je uitgebreid inzicht geeft van zoekmachine prestaties, relevante zoekwoorden en mogelijke concurrenten. Je gebruikt de tool al vanaf 299 dollar per jaar.

 

SEO Maatje maakt gebruik van al deze tools. Door de functionaliteiten met elkaar te combineren kunnen we tot de beste SEO audit op maat komen.

Zelf een SEO Audit doen of uitbesteden aan een SEO audit agency?

In principe kun je een SEO audit zelf doen. Er zijn een aantal SEO tools die je hierbij kunnen helpen. Het kan zijn dat je als leek overweldigd raakt met de vele aanbevelingen die de tools geven of niet weet hoe je de resultaten moet interpreteren. 

Bovendien heb je als ondernemer al zoveel te doen waar je je op wilt focussen en kost het uitvoeren van een SEO audit veel tijd.. Slimme ondernemers kiezen daarom voor het uitbesteden van een SEO Audit aan een SEO audit agency. Het grootste verschil tussen een SEO audit van SEO Maatje en die via een SEO tool is onze vakkundige interpretatie en ons advies in alle mogelijkheden aan de hand van een SEO audit checklist.

 Een SEO audit uitbesteden aan SEO maatje levert jouw veel voordelen op.

Specialisatie

Onze SEO-specialisten beschikken over jarenlange ervaring, waardoor je altijd de juiste meetbare resultaten kunt verwachten.Interessante zoekwoorden

Krijg inzicht in interessante zoekwoorden die jouw doelpubliek gebruikt wanneer ze op zoek zijn naar het product of de dienst die jij aanbiedt.


Minder investeren

Door optimaal en langdurig gebruik te maken van SEO, hoef je minder in zoekmachine adverteren te investeren.Hogere ranking

Als jouw website goed is geoptimaliseerd voor SEO, gaat Google jouw website beoordelen als betrouwbaar. Hierdoor krijg je een hogere positie in de zoekresultaten.Rapportages

Je ontvangt een uitgebreid rapport met daarin een overzicht van optimalisaties om je website beter vindbaar te maken.
Duidelijke tips

Naast een helder rapport geven we je duidelijke tips en adviezen over het optimaliseren van je website.

Interesse in een SEO audit?

Als SEO audit agency geven wij je inzicht in de huidige resultaten van SEO activiteiten via een uitgebreid rapport. Welke SEO diensten wij aanbieden, is volledig afhankelijk van jouw wensen en ervaringen en de resultaten uit het SEO audit rapport.

Het liefst werk je natuurlijk samen met een agency dat alle SEO-diensten in-house aanbiedt. Hierdoor weet je zeker dat dit bedrijf de volledige controle heeft en precies weet wat er op welk moment speelt op SEO gebied.

Om de concurrentie af te troeven op het gebied van SEO, is een regelmatige audit een must. Veel bedrijven doen gemiddeld 2 tot 4 keer per jaar een audit, maar wij raden je aan om deze minstens een keer per kwartaal te doen. Immers, de SEO ontwikkelingen gaan snel, je hebt binnen no-time inzicht in je huidige SEO status en het kan nuttige actiepunten opleveren waarmee jij de concurrentie voorblijft.

Benieuwd naar de SEO-prestaties van jouw website?

Vraag een SEO audit op maat aan en ontdek voor slechts 99 euro waar jouw kansen liggen.

Onze SEO-expert maakt een uitgebreid rapport voor je op. Je SEO Maatje weet alle ins- en outs van SEO audits. Met het uitgebreide audit rapport kun je direct aan de slag met de verbeterpunten, zodat de website meer bezoekers en omzet vanuit Google krijgt. Natuurlijk kun je de verbeterpunten ook uitbesteden aan SEO Maatje. 

Bij ons heb je altijd persoonlijk contact met je eigen SEO maatje. Kun je rekenen op een website die scoort in Google. En ben je altijd op de hoogte van je rankings met je eigen SEO Maatje dashboard. 

Neem contact met ons op per e-mail of per telefoon (06-81843267). Wij staan voor je klaar om tot het beste resultaat te komen: jou helpen aan een toppositie in Google. 

Veelgestelde vragen over SEO Audit

Waarom een audit?

Elke ondernemer met een website weet dat de concurrentie online steeds groter wordt. Bovendien blijven de ontwikkelingen binnen de SEO industrie zich in rap tempo opvolgen. Daarmee wordt de keuze voor Google steeds groter voor het selecteren van websites die het bovenaan moet tonen. Website worden steeds professioneler opgebouwd en de nieuwste SEO regels steeds sneller geïmplementeerd. Dus wanneer je jouw website niet (SEO) optimaliseert zijn de concurrenten je te slim af. Dit maakt een SEO audit onmisbaar.

Wat is een SEO analyse?

Een SEO analyse geeft inzicht in noodzakelijke acties om de organische vindbaarheid van een website te verbeteren. In deze analyse nemen wij de techniek achter de website, het backlinkprofiel, de content op de website en de sitestructuur van de website grondig onder de loep.

Welke soorten audits zijn er?

Er zijn verschillende soorten SEO audits, zoals een technische SEO audit, onpage SEO audit, linkbuilding audit, concurrentie onderzoek, zoekwoorden analyse en een gap analyse. Jouw SEO Maatje kan al deze analyses voor je doen.