Internationale linkbuilding 

De ultieme boost voor je internationale SEO strategie

Internationale linkbuilding is van toenemend belang in de huidige digitale wereld. Het stelt je als bedrijf in staat om wereldwijd zichtbaar te zijn en jouw online autoriteit te versterken. Met de groei van de wereldwijde markt is het cruciaal om internationale zoekmachines te bereiken en de juiste doelgroep aan te spreken met internationale SEO.

Een actuele ontwikkeling is dat zoekmachines zoals Google steeds meer waarde hechten aan internationale links van relevante en betrouwbare bronnen. Dit betekent dat het opbouwen van een netwerk van kwalitatieve internationale links een essentieel onderdeel is geworden van elke effectieve SEO-strategie.

Op zoek naar een expert in internationale linkbuilding? SEO Maatje helpt je bij het identificeren van geschikte internationale bronnen, het benaderen van relevante websites en het verkrijgen van waardevolle links. Door dit samen te laten werken met de andere twee SEO pijlers, content en techniek, kan SEO Maatje jouw website helpen om een sterke online aanwezigheid te krijgen en jouw internationale zichtbaarheid te vergroten.

Wat is internationale linkbuilding? 

Internationale linkbuilding is een strategie waarbij websites uit verschillende landen worden gebruikt om backlinks te verkrijgen. Het doel is om de online zichtbaarheid en autoriteit van een website te vergroten op internationaal niveau. Dit wordt bereikt door relevante en kwalitatieve externe links van internationale bronnen te verkrijgen. Het proces omvat het identificeren van geschikte websites, het uitvoeren van outreach-activiteiten en het verkrijgen van links die verwijzen naar de doelwebsite. Bij het uitvoeren van internationale linkbuilding wordt rekening gehouden met taal- en culturele verschillen. 

Geef jouw bedrijf een boost met internationale linkbuilding

Internationale linkbuilding is een krachtige strategie om jouw bedrijf te laten groeien. We zetten de belangrijkste voordelen van het implementeren van een effectieve internationale linkbuildingstrategie voor je op een rijtje. 

Verhoogde wereldwijde zichtbaarheid

Internationale linkbuilding vergroot de kans dat jouw website wordt gevonden door een internationaal publiek, wat resulteert in een grotere wereldwijde zichtbaarheid van jouw bedrijf.

Verbeterde zoekmachine posities

Door het verkrijgen van hoogwaardige internationale backlinks, kun je jouw SEO-prestaties verbeteren en hogere posities in internationale zoekresultaten behalen.

Autoriteit verhogen

Kwalitatieve internationale links van gerenommeerde websites versterken de autoriteit van jouw website en helpen bij het opbouwen van een solide online reputatie.

Toegang tot nieuwe markten

Internationale linkbuilding opent de deur naar nieuwe markten en helpt je jouw bedrijf te introduceren bij potentiële klanten over de hele wereld.

Grotere organische verkeersstromen

Door jouw internationale zichtbaarheid te vergroten en jouw zoekmachine posities te verbeteren, kun je een toename zien in organisch verkeer naar jouw website, wat kan resulteren in meer leads en conversies.

Concurrentievoordeel

Het implementeren van een effectieve internationale linkbuildingstrategie geeft je een voorsprong op jouw concurrenten die zich mogelijk beperken tot één markt, waardoor je een groter bereik en een grotere kans op succes hebt.

Breidt je bedrijf internationaal uit met behulp van je eigen SEO Maatje

Met de hulp van je eigen SEO Maatje kun je je bedrijf succesvol uitbreiden op internationaal niveau. SEO Maatje biedt een verschillende linkbuilding vormen om je internationale SEO te verzorgen.

Gastbloggen op internationale websites

Een effectieve strategie is het gastbloggen op relevante internationale websites. Door waardevolle content te leveren aan deze websites, kun je jouw expertise tonen aan een breder internationaal publiek en tegelijkertijd waardevolle backlinks naar jouw eigen website verkrijgen.

Samenwerking met internationale influencers

Het aangaan van samenwerkingen met invloedrijke internationale influencers in jouw branche kan een krachtige manier zijn om jouw bereik te vergroten. Door ze te betrekken bij jouw content of producten en ze te vragen naar jouw website te linken, kun je profiteren van hun grote publiek en waardevolle internationale backlinks ontvangen.

Het creëren van internationale linkbait-content

Door boeiende, informatieve en unieke content te creëren die specifiek gericht is op internationale doelgroepen, kun je natuurlijke linkbuilding stimuleren. Dit kan bijvoorbeeld inhoud zijn die inspeelt op internationale trends, culturele aspecten of specifieke behoeften van verschillende landen.

Linkuitwisseling met internationale partners

Het aangaan van linkuitwisselingen met relevante internationale partners kan een effectieve strategie zijn om wederzijds waardevolle links te verkrijgen. SEO Maatje zorgt ervoor dat de uitgewisselde links relevant zijn voor jouw doelgroep en dat de partners betrouwbare en kwalitatieve websites hebben.

Het verkrijgen van internationale vermeldingen en persberichten

Het actief zoeken naar internationale vermeldingen en persberichten kan helpen bij het verkrijgen van waardevolle backlinks. Denk aan het indienen van persberichten bij internationale nieuwssites, het vragen om vermeldingen in internationale bedrijfsgidsen of het ontvangen van recensies op internationale review-platforms.

Het bouwen van internationale online netwerken

Het opbouwen van sterke relaties en netwerken met relevante internationale professionals, bedrijven en organisaties kan leiden tot waardevolle linkbuilding kansen. Dit kan onder andere worden bereikt door deel te nemen aan internationale forums, sociale mediagroepen en zakelijke netwerken, waar je jouw expertise kunt delen en links kunt uitwisselen met gelijkgestemde internationale partners.

Met de expertise van SEO Maatje op het gebied van internationale SEO, profiteer je van ons sterke internationale online netwerk en kun je je bedrijf effectief positioneren in internationale markten en je online zichtbaarheid vergroten, wat leidt tot groei en succes op internationaal niveau. 

SEO Maatje jouw online SEO Agency

Zo gaan we te werk

SEO Maatje hanteert een gestructureerde aanpak bij het uitvoeren van internationale linkbuilding. Allereerst voeren we een grondige analyse uit van het bestaande linkprofiel van de website. Door deze analyse kan SEO Maatje inzicht krijgen in de huidige situatie en kansen identificeren voor internationale linkbuilding.

Op basis van de verstrekte informatie en een zoekwoordenonderzoek ontwikkelt SEO Maatje een op maat gemaakte strategie voor internationale linkbuilding. Deze strategie wordt zorgvuldig opgesteld met als doel om de online autoriteit en zichtbaarheid van de website in internationale markten te vergroten. Hierbij richt SEO Maatje zich op de inzet van een combinatie van de verschillende linkbuilding vormen om waardevolle backlinks te verkrijgen. 

Dit kun je verwachten van je SEO Maatje

Wil je starten met internationale linkbuilding, maar weet je niet precies hoe je moet beginnen? SEO Maatje begeleidt je stap voor stap. Als SEO bureau doen we jouw internationale SEO op basis van een contentplan, waarbij we zoektermen gebruiken die voortvloeien uit een uitgebreid zoekwoordenonderzoek. Deze zoekwoorden staan aan de basis van de internationale linkbuilding strategie. Heb je al een zoekwoordenonderzoek liggen? Helemaal super, dan kunnen we mogelijk direct voor je aan de slag. 


Stap 1: kennismaking en strategiesessie om elkaar te leren kennen

Stap 2: zoekwoordenonderzoek met de termen waar jouw doelgroep naar zoekt 

Stap 3: contentplan met de websitestructuur en linkbuilding strategie  

Stap 4: internationale linkbuilding activiteiten met belangrijke zoektermen voor hoge posities in Google.


Je SEO Maatje weet alle ins- en outs van internationale linkbuilding. Je hebt persoonlijk contact met je eigen SEO maatje, zodat je direct kunt schakelen. En je krijgt realtime inzicht in de geplaatste links - zodat je altijd weet wat er speelt.

Wil je je bedrijf internationaal laten groeien en je online zichtbaarheid vergroten? Plan dan een gesprek in met SEO Maatje en ontdek hoe we jou kunnen ondersteunen bij het realiseren van jouw internationale SEO-doelen.

Veelgestelde vragen over internationale linkbuilding

Wat is internationale linkbuilding?

Internationale linkbuilding verwijst naar het proces van het verkrijgen van externe links naar een website vanuit andere landen en internationale bronnen. Het doel is om de online zichtbaarheid en autoriteit van de website te vergroten, zowel op internationaal niveau als binnen specifieke geografische markten.

Hoe werkt internationale linkbuilding?

Internationale linkbuilding werkt door het identificeren van relevante websites en bronnen in verschillende landen en talen. Vervolgens wordt er outreach gedaan om deze websites te benaderen voor link mogelijkheden. Het doel is om hoogwaardige backlinks te verkrijgen die de internationale zichtbaarheid en rangschikking van de website verbeteren.

Wat kost internationale linkbuilding?

De kosten voor internationale linkbuilding kunnen sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals het aantal gewenste links, de kwaliteit van de websites waarmee wordt samengewerkt en de concurrentie in de specifieke markt.